1-05-2016:  Leonberger pups geboren zie:  

 

Kennel "Van Tregelaar", Fokker van de Leonberger en Landseer ECT


Wij zijn Erik & Bianca Roefs en wonen samen met onze 2 dochtertjes op het platteland in het Brabantse Oirschot. Onze eerste echte rashond was een Leonberger "Knuddel vom kleinen Dörfchen"en is de stammoeder van onze kennel “Van Tregelaar”. De kennel is geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.

alle_hondenWij zijn begonnen met Leo’s, en daar is later ook de  Landseer E.C.T. bijgekomen. De honden zitten bij ons niet in kennels, maar allemaal bij elkaar, ze kunnen binnen en buiten als ze zelf willen, en lekker spelen op het erf zoveel als ze willen. De honden zijn niet meer weg te denken uit ons leven.

Wij vinden het erg leuk om af en toe een nestje te fokken met onze leonberger en landseer. Bij het fokken leggen wij vooral de nadruk op gezondheid. Natuurlijk is een mooie leonberger of landseer ook belangrijk maar schoonheid hangt in hoge mate samen met een goede gezondheid en een mooi karakter. De honden waar we mee fokken worden geröntgend op HD en zij worden gekeurd op de ogen, exterieur en karakter. Voor de Landseer geldt ook nog een thrombopathiatest via DNA en rontgenfoto’s op ED. Wij zijn lid van de
Landseer Club Nederland en de Leonbergse Honden Club Nederland. Dit houd in dat alle dekkingen verricht worden volgens de regels van deze clubs.

De
puppies die bij ons in huis geboren worden krijgen bij ons de toevoeging “van Tregelaar”. Dit is de naam van het gebied waar wij wonen. Wij doen heel veel aan het socialiseren van onze pups, en beginnen hier al vroeg mee. Wij laten de puppen met allerhande dagelijkse en minder dagelijkse geluiden kennis maken. En zij hebben heel veel contact met mensen zowel klein als groot.

Wanneer de leonbergerpups of landseerpups de leeftijd van 6 weken hebben bereikt, mogen ze mee in de auto om een korte wandeling in het centrum te maken. Op de leeftijd van 8/9 weken mogen de puppies naar hun nieuwe “baasjes” toe. Uiteraard zorgen wij er voor dat ze met een gezondheidsverklaring van de dierenarts, ontwormd, ingeënt, gechipt en met stamboom en Europees paspoort het nest verlaten.

Indien u nog u vragen heeft, of ons gewoon een keer wilt bezoeken, bel of kom langs. U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Erik & Bianca Roefs