Iambe Horae us Arsnouphis (Saartje) HDB, ED vrij, trombopathia vrij, ogen vrij

geb: 18-11-2009

V: Josef vom Kinginrinteich   M: Kamp. Heitaira Virtus

1_Saar

 

Saartje is onze eerste Landseer ECT. We waren al lang op zoek naar een ander ras om onze Leonberger roedel mee uit te breiden en na diverse rassen onder de loep te hebben genomen en diverse fokkers te hebben bezocht, waren wij het over eens dat de Landseer ECT het best bij ons gezin en onze Leonbergers past.

 

Onze Saar is net wat speelser en iets energieker dan onze Leo's, altijd in voor een spelletje met de bal of lekker ravotten met de "baas". We waren in het begin wel huiverig voor haar witte vacht omdat ze op een of andere manier een voorliefde heeft ontwikkeld voor moddersloten, maar wij staan er elke keer weer versteld van hoe snel haar vacht weer wit wordt......zonder dat er een wasbeurt aan te pas hoeft te komen!

In huis is Saar heerlijk rustig en laat zich lekker vertroetelen door onze 2 kinderen. Bezoek kondigt ze luidruchtig aan, maar wanneer die eenmaal binnen zijn, wil ze door iedereen aangehaald worden. Ze zoekt in huis de koelste plaatsen op waar ze kan liggen en meestal zoekt ze kiertjes op waar frisse lucht door stroomt. Ze ligt dan ook graag voor de tuindeuren waar ze meteen als tochtstrip fungeert.

Saartje heeft volgens de keurmeester een prachtig hoofd met mooie hoge ooraanzet, wat haar die attente "blik" geeft. Verder heeft ze een krachtige hals en haar gangwerk is stuwend en uitgrijpend.